great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip september 2020........Kris Delmhorst

In veel liedjes van Kris Delmhorst reist de weemoed sloom mee op haar weelderige, gelaagde stem en avontuurlijke arrangementen. Je krijgt vaak de indruk dat het gaat over mijmeringen en vervlogen tijden. De in Brooklyn, New York opgegroeide singer songwriter laat je echter bij een live optreden zeker niet depressief achter. Op hartverwarmende wijze palmt ze je in en neemt je mee langs tegenstrijdige emoties waar we in dit leven mee te maken krijgen. 

Kris Delmhorst rondde een klassieke opleiding cello af, waarna ze zichzelf o.a. bekwaamde in het spelen op gitaar,, viool, bas, ukelele, banjo, piano, en orgel. Ze werd een veelgevraagd gastmuzikant en speelde mee op meer dan 75 albums van andere artiesten. In augustus van dit jaar bracht ze haar 9e album uit: 'Long Day In The Milky Way'. Ook met dit album laat ze zien dat ze terecht wordt beschouwd als een begenadigd singer songwriter en behoort tot de succesvolle veteranen in de Indie Americana scene. 

Long day in the Milky Way,
hammering my heart against a heavy door

All doubt round about, 

any use to wonder what the pounding's for
Don't worry cause ooh, wind's gonna find a way 


Kris Delmhorst - Since You Went Away

 Kris Delmhorst - Wind's Gonna Find a Way

Kris Delmhorst - All The Way Around

Kris Delmhorst - Horses In The Sky

Kris Delmhorst - Homeless (with. Anders Parker)