great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

 Muziektip juli 2020........Brandi Carlile

Hoewel Carlile een zeer succesvol singer songwriter is  -ze won meerdere Grammy Awards-  is ze toch relatief onbekend in Nederland. Ze brak in 2008 in de USA definitief door met het nummer 'The Story', afkomstig van het gelijknamige album. Dat ze veel waardering geniet van collega-muzikanten blijkt uit het feit dat ze muzikale grootheden als Adèle, Pearl Jam, Dolly Parton en Kris Kristofferson bereid vond de liedjes van 'The Story' opnieuw in te zingen voor een album waarvan de opbrengst naar Warchild ging. 

Brandi Carlile beschikt over een fantastische, unieke en dus herkenbare stem en beheerst een uitgebreid repertoire, dat zich niet beperkt zich tot Americana en Folk Rock, de hoek waarin ze vaak wordt geplaatst. Daarnaast toont ze zich zeer maatschappelijk betrokken en schuwt ze niet om thema's, die schuren in de samenleving, in haar songs te verwerken. Een goed voorbeeld daarvan is het nummer 'The Joke'.

Haar laatste album is van 2018. De titel van het album: 'By The Way, I Forgive You' en komt uit het refrein van 'Every Time I Hear That song'.

By the way, I forgive you
After all, maybe I should thank you
For giving me what I found
Coz' without you around
I've been doin' just fine
Except for any time
I hear that song, ooh ooh