great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip oktober 2019........Ashley Monroe

Geboren in Knoxville (Tennessee), groeide Ahsley Monroe op in een gezin met een grote liefde voor Countrymuziek. Ze leerde al op zeer jonge leeftijd spelen op piano en muziek maken werd al snel iets dat ze het liefste deed. Begin 2000 overleed haar vader en de toen 13-jarige Ashley begon om dit te verwerken met het schrijven van liedjes. Toen ze in 2007 haar eerste album uitbracht, was ze ondertussen al zeer ervaren in de showbizz.

Een paar jaar later vertrok ze naar Nashville, maar daar verliep haar carrière niet zoals gehoopt. Hoewel haar talent werd onderkend, werkte haar jeugdigheid onverwacht tegen haar. Enkele uitgebrachte songs van haar deden het niet goed op nationale radio en uiteindelijk besloot de platenmaatschappij dat er alleen een digitale versie van haar album zou komen. Een tijdlang schreef ze alleen voor anderen en zong soms mee bij een optreden van bevriende muzikanten.

Met Miranda Lambert en Angaleena Presley vormde ze in 2011 'Pistol Annies' en het gelijknamige album werd een grote hit. Dit succes bracht ook haar solocarrière weer in de lift. Inmiddels is ze al 2 maal genomineerd voor een Grammy en voor talloze Country Awards. Kortom: Country(pop) van hoge kwaliteit.