great music in a small room
Foto: Laura Totten Photography

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.


Muziektip mei 2018........Dave McGraw & Mandy Fer 

Na het maken van enkele solo albums besloten Dave mcGraw en multi-instrumentalist Mandy Fer in 2011 samen een album op te nemen, genaamd ‘Seed of a Pine’, vol fijnzinnige en meestal ingetogen folksongs. Het hele album straalt een warme, rustgevende sfeer uit, waarbij de nadruk ligt op de volle akoestische klank van de instrumenten en fijne samenzang. In de bijzondere gitaarpartijen laat Mandy Fer zien dat ze een getalenteerd gitarist is. Neem bijvoorbeeld de onweerstaanbare riff in het nummer ‘Serotiny’ , die je regelrecht de song intrekt.
Voorafgaand aan zijn muziekcarrière, bracht McGraw een decennium door als natuurbioloog en bestudeerde hij bedreigde vogels in afgelegen gebieden van de woestijnen van Mexico en de Grand Canyon tot de bergachtige regenwouden van Washington. Mandy Fer leefde geruime tijd in Spanje waar ze een studie muziek en cultuur deed. Sinds 2010 reizen ze samen rond om op vele podia hun muziek te laten horen. Veel van hun songs zijn dan ook gebaseerd op reiservaringen en de verhalen van mensen onderweg.

Een andere inspiratiebron is de natuur. Voor het maken van hun album ‘Off-Grid Lo Fi’ woonden ze 3 maanden lang op een afgelegen, nagenoeg onbewoond eiland in de staat Washington. De opname-opstelling was eenvoudig: geen computerschermen, geen audiobewerking, geen automatische afstemming, alleen echte takes! En alles draaiend op zonne- en windenergie. Het resultaat was 12 nummers doordrenkt met vocale harmonieën en aangrijpende teksten.

Een bijzonder duo dat een rijke mix van folk, blues en indie-pop brengt!
Voor meer informatie: http://daveandmandymusic.com/

Dave McGraw & Mandy Fer - Coming Down

Dave McGraw & Mandy Fer - Grow

Dave McGraw & Mandy Fer - Serotiny

Dave McGraw & Mandy Fer - Carillon