great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip maart 2019.......Lori mcKenna
 

Lori McKenna (50) is een succesvolle singer-songwriter uit Stoughton (Massachusetts). Ze won al twee maal een Grammy Award voor beste Countrysong, waaronder de song 'Humble and Kind' in 2017. In 2018 schreef ze met o.a. Lady Gaga het nummer 'Always Remember Us This Way' voor één van de best bezochte films in dat jaar 'A Star Is Born'.

McKenna houdt van het familieleven en de verhalen die het oplevert. Ze trouwde al op haar 19e en kreeg haar eerste van vijf kinderen toen ze 20 was. 'Ik was zelf nog niet volwassen toen ik mijn eerste kind kreeg en heb niet de tijd gehad om "in mijn eentje" volwassen te zijn. Lange tijd was ik vooral bezig met me zorgen maken over anderen. Vandaar dat ik in mijn songs graag zing over wat ik voel, maar nooit zonder rekening te houden met gevoelens van anderen.'

Volgens haar heeft iedereen geweldige verhalen te vertellen. Ze houdt ervan om liedjes te schrijven die daar even het licht op laten schijnen. 'Misschien herinneren onze verhalen ons aan onze familie en wat ze ons hebben gegeven. Het kan iets heel moois zijn, maar we  vinden het te vaak vanzelfsprekend.' Lori McKenna maakte inmiddels al 11 studio-albums.
Voor wie meer wil weten: http://www.lorimckenna.com/home-2018