great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip maart 2018………THE WHITE BUFFALO 

 We kunnen niet beweren dat de Amerikaanse zanger ‘The White Buffalo’ niet bekend is bij een groot publiek. Sommige van zijn songs zijn op Spotify en Youtube miljoenen keer beluisterd, maar in Nederland valt het met zijn bekendheid wel mee. 

De Amerikaanse zanger Jake Smith vond zijn eigen naam te gewoontjes om er als muzikant mee door het leven te gaan. Zijn vrienden gooiden wat papiertjes met suggesties in een hoed en met de winnende naam ‘The White Buffalo’ werd het probleem voorgoed opgelost.
Jake Smith werd in 1974 geboren in Oregon, maar groeide op in California waar hij aan de universiteit afstudeerde als historicus. Muzikaal werd hij geïnspireerd door countrymuziek en punkbands, maar ook door singer songwriters als Leonard Cohen en Bob Dylan. Pas op zijn 19
e leerde hij gitaarspelen en in zijn studententijd begon hij zijn eigen liedjes te schrijven en op te treden.

Sinds 2002 leverde The White Buffalo verscheidene kwaliteitsalbums af, muziek die snijdt langs de randen van Rock, Country en Blues. Ook schreef hij een aantal songs voor ‘Sons of Anarchy’, een zeer populaire televisieserie over een fictieve motorbende in California. Voor de dramatische slotaflevering schreef hij het nummer: ‘Come Join The Murder’. De song weerspiegelt het aloude thema van de duivelse verleiding, zoals in het paradijs in het Oude Testament. Onder valse voorwendselen en beloften wordt de mens aangezet tot het Kwaad, met de - in de serie- onontkoombare, tragische ondergang als gevolg. Naast de mooie muziek gebruikt Jake Smith fraaie, treffende beeldspraak om dit thema neer te zetten. Zo betekent het woord ‘murder’ in de controversiële titel van de song: zwerm kraaien of raven.

Voor meer informatie: http://thewhitebuffalo.com/