great music in a small room

Foto: Bonnita Postma

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip januari 2018...Gregory Page
 

“San Diego’s Greatest Gift” is de bijnaam die Gregory Page kreeg van Amerikaanse collega-muzikanten. Toch verloopt zijn muzikale carrière in Amerika moeizaam. Het is juist Nederland waar hij, sinds zijn eerste optreden in VPRO’s ”Vrije Geluiden” in 2010, een grote, trouwe aanhang heeft.
Gregory Page, geboren in 1963 in Londen, is de zoon van een Armeense zanger en een Ierse zangeres. Na een liefdesrelatie van enkele weken, tijdens een tournee in het Midden-Oosten, verloren de twee elkaar uit het oog. Toen zijn moeder erachter kwam dat ze zwanger was, stuurde ze een telegram naar het hotel waarin ze elkaar voor het laatst hadden gezien. Helaas was zijn vader de dag ervoor vertrokken en heeft het bericht hem nooit bereikt. Pas in 1999, na een langdurige zoektocht, heeft Gregory Page zijn vader in Parijs voor het eerst ontmoet.

Als jongen was hij verlegen, dol op boeken, foto's en in zijn eentje wandelen in bossen en velden. Met zijn moeder en haar Ierse familie emigreerde hij op 14 jarige leeftijd naar de VS. Als vreemdeling in een vreemd land, was de gitaar lange tijd zijn beste vriend. Paul Simon en James Taylor waren grote muzikale liefdes, maar zijn muzikale helden zijn vooral Leonard Cohen, John Prine en Nick Drake. 

Meer dan 25 albums bracht Gregory Page inmiddels uit. Op veel albums voert hij je, in een tijdcapsule van optimistische melancholie, mee naar vervlogen tijden. 

Gregory Page - Green Lights & Blue Skies 

Gregory Page, Jason Mraz & Toca Rivera

Gregory Page with Jason Mraz - Hollywood's Heroes

Gregory Page - Dusty Roads