great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.
Muziektip januari 2018...Gregory Page
 

“San Diego’s greatest Treasure” is de bijnaam die Gregory Page kreeg van collega muzikanten. Toch verloopt zijn muzikale carrière in Amerika moeizaam. Het is juist Nederland waar hij, sinds zijn eerste optreden in VPRO’s ”Vrije Geluiden” in 2010, een grote en trouwe aanhang heeft. 
Gregory Page heeft Iers Armeense roots en een interessant levensverhaal. Geboren in 1963 en opgegroeid in Noord-Londen, emigreerde hij met zijn moeder en haar Ierse familie, op 14 jarige leeftijd naar de VS. Als vreemdeling in een vreemd land, was zijn gitaar lange tijd zijn beste vriend. In rockband "The Rugburns" van vriend Steve Poltz leerde hij wat optreden inhoudt en ondertussen werkte hij aan songs voor een solocarrière. Door de jaren heen ontwikkelde hij een eigenzinnige stijl en sound.

Meer dan 25 albums bracht Gregory Page inmiddels uit. Bij een groot deel van deze albums voert hij je, in een tijdcapsule van optimistische melancholie, mee naar vervlogen tijden. Een romantisch verlangen naar vroeger: een wereld in zwart wit. Maar er is zeker geen sprake van een blinde hunkering naar het verleden, omdat Page heel goed beseft, dat het vroeger niet beter was. Zijn muziek ontlokte wereldster Jason Mraz de volgende tweet:    
“Always great Sunday music........the music of Gregory Page!”

Page zijn laatste album heet 'So it Goes' en is toegankelijker voor een breder publiek. In de titel klinkt misschien wel een beetje berusting door over het feit, dat hij in Amerika niet de erkenning krijgt, die hij volgens vele collega's en fans verdient.
Voor wie meer wil weten:   http://gregorypage.com/  

 Gregory Page - Hollywoods Heroes

Gregory Page - Dusty Roads

Gregory Page  - Right Side Up

Gregory Page - Sleeping Dogs