great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

 Muziektip februari 2018……..EMILY BARKER! 

Emily Barker won op 1 februari 2018 de award 'UK Artist of the Year in the Americana Music' ! Een goede reden om haar deze maand als muziektip te presenteren.

Emily Barker is een van oorsprong West-Australische singer songwriter, die sinds 2002 in Engeland woont. Ze werd bekend bij een groter publiek doordat haar song ‘Nostalgia’ werd gebruikt in een aflevering van de wereldberoemde serie ‘Wallander’. Hiervoor kreeg ze trouwens eveneens een award: voor ‘Best theme song’.

Haar muziek is een mix van rootsinvloeden van country, soul tot moderne Engelse folk via pop uit de zestiger jaren. Dit alles verpakt in de rijke strijkarrangementen en vocale harmonieën van ‘The Red Clay Halo', een trio van multi-instrumentalisten waarmee ze op vier albums samenwerkte.

Op haar laatste album ‘Sweet Kind of Blue’ laat ze een andere kant zien: Soul, een vleugje moderne Funk en een vrolijke R&B groove in het nummer ‘Sunrise’. Maar ook schakelt ze moeiteloos terug naar melancholieke luisterliedjes als ‘Underneath the honey moon’.  Hou je vooral van (moderne) folk, dan zijn de albums 'Dear River' , 'Almanac'  en 'Despite the Snow' een aanrader.
Wie meer wil weten: http://www.emilybarker.com/ 

 Emily Barker - Nostalgia 

Emily Barker - This Is How It's Meant To Be

 Emily Barker - Fields Of June

Emily Barker - Over My Shoulder