great music in a small room

Foto: Graham Flack

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

M
uziektip December 2018.......DANNI NICHOLLS
In veel recensies over Danni Nicholls valt vaak het woord elegantie. Ook roemt men haar weelderige, warme stem en de schoonheid en verbeeldingskracht van haar muziek. Ze groeide op in het kleine stadje Bedford in Engeland. In haar jeugd kwam ze al vroeg in aanraking met de Amerikaanse folk-, country- en rock’n roll-platen van haar grootmoeder. Vanaf haar negende, toen ze slechts twee accoorden beheerste, schreef ze al liedjes.
In 2011 raakte ze, vlak voor een concert van legende Emmylou Harris, in gesprek met diens bassist/producer, Chris Donohue. Ze vertelde hem dat ze over een paar weken naar Nashville zou gaan. Hij gaf haar zijn visitekaartje en dat resulteerde uiteindelijk in een fijne samenwerking. Met enkele van Nashville’sbeste muzikanten nam ze in 2013 het album ‘A Little Redemption’ en in 2015 ‘Mockingbird Lane’ op. Momenteel werkt ze aan haar derde album, ook nu weer in Nashville.

Voor wie meer wil weten: http://danninicholls.com/

Danni Nicholls - Beautifully Broken

Danni Nicholls - Long Road Home

Danni Nicholls - Back To Memphis

Danni Nicholls - A Little Redemption