great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.
Muziektip april 2019.......Malford Milligan
Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. In 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek.
Malford Milligan brak in 1994 door als frontman van de succesvolle rock formatie Storyville in Amerika en heeft sindsdien vele projecten en albums op zijn naam staan. Over zijn laatste album 'Life Will Humble You' zegt Milligan: “It’s really concentrated on my voice. This is the first time in a long time I really got a chance to sing. Other albums I had, I’ve screamed on”. 

Het verliezen van geliefden en de strijd tussen leven en dood is de inspiratie geweest voor enkele beschouwende en autobiografische songs op het album. De écht belangrijke dingen blijken op deze momenten vaak hele simpele dingen als liefde, respect, eerlijkheid, redelijkheid en vriendelijkheid te zijn. Het leven maakt je nederiger.

Malford Milligan - Feel Like Going Home

Malford Milligan - I'm Glad To Do It

Malford Milligan - Life Will Humble You

Malford Milligan - Yo Yo