great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip april 2018........CHRIS PUREKA 

Na een tiental optredens krijg je zeer lovende kritieken, terwijl je eigenlijk helemaal niet de intentie hebt beroepsmuzikante te worden. Het overkwam microbiologe en (toen nog) parttime zangeres Chris Pureka. De lichte vibrato in haar stem, haar prachtige literaire teksten en de instrumentale omlijsting waren volgens de kenners van uitzonderlijke klasse.

Hoewel ze van nature verlegen en introvert is, durft ze in haar songs haar kwetsbaarste kant te laten zien. Ze heeft een elegante emotionaliteit als vocaliste, maar als ze de pijn van een gebeurtenis bezingt, klinkt er iets desperaats in haar stem. Zang, muziek, tekst en performance komen erg authentiek over.

Chris Pureka is inmiddels fulltime singer-songwriter. Na haar vijfde album, duurde het vijf jaar voordat ze haar laatste album ‘Back in the Ring’ uitbracht. Ze legt de lat hoog:  "Ik ben niet geïnteresseerd in het uitbrengen van nummers waar ik niet volledig achter kan staan of albums waar ik zelf niet van hou". "Terug de ring in", is wat Chris Pureka dacht, toen ze na een moeilijke periode in haar leven naar de andere kant van de VS verhuisde om een nieuw leven op te bouwen. Ze reisde van Massachussetts naar Portland, Oregon waar ze aanzienlijk beter aarde en ze geïnspireerd werd tot het schrijven van de songs op haar laatste magnifieke en verslavend goede album. De titeltrack ‘Back In The Ring’ was ook het eerste nummer dat ze voor dit album schreef. De songs zijn intens en aangrijpend, gejaagd met een rauw randje en indrukwekkend gitaarwerk.

Op zondagmiddag 2 september heeft Chris Pureka (met Andy Alseri) bij ons opgetreden. Video's van een aantal songs zijn te vinden op ons YouTube-kanaal. Foto's zijn hier te vinden.

Voor meer informatie en haar teksten: https://www.chrispureka.com/

 Chris Pureka - Back In The Ring

 Chris Pureka - Holy

Chris Pureka - Shipwreck

Chris Pureka - Broken Clock