great music in a small room

 

Dat het Ichthus College in Drachten veel talent heeft voortgebracht is bekend. Gurbe Douwstra is daar, evenals 'Grassland Sessions', een goed voorbeeld van. Het was op deze middelbare school waar hij in 1968, op 14 jarige leeftijd, zijn eerste band oprichtte, een bluesband genaamd 'Ltd.'. Later omgedoopt in ‘The Weary Blues Band’. Daarna speelde hij in diverse bands, maar in 1982 werd de gitaar in de wilgen gehangen en de apparatuur verkocht.

Meer dan 10 jaar later pakte hij de gitaar toch weer op. Een optreden in café ‘Marktzicht’ in Drachten was zo’n succes, dat hij samen met vrienden besloot dit een vervolg te geven. Uiteindelijk ontstond hieruit de folkgroep ‘Bêdbuks’. De groep heeft slechts twee jaar bestaan, maar het leidde er toe dat hij de smaak te pakken kreeg om Friese liedjes te schrijven.

Na een lange periode van schrijven en repeteren gaf Gurbe Douwstra in maart 1999 zijn eerste (korte)solo optreden. Twee weken later volgde een avondvullend optreden in stamkroeg en uitvalbasis ‘Marktzicht’: een nieuwe 'Fryske trûbadoer' was geboren! Drie albums heeft Gurbe Douwstra inmiddels op zijn naam staan, albums waarop hij laat zien zowel zeer gevoelige als humoristische liedjes te kunnen schrijven. Bovendien weet hij met zijn heldere, herkenbare stem mensen te raken. We waarderen het zeer dat hij bij Grassland Sessions heeft opgetreden. 3 liedjes van het akoestische optreden vind je hieronder. Foto's van het concert vind je hier. Voor meer info: http://gurbedouwstra.frl/

Gurbe Douwstra - Heit

Gurbe Douwstra - Sweve

Gurbe Douwstra - Fergetten Wa't Ik Bin