great music in a small room

Caroline Cotter is een Amerikaanse folkzangeres uit Portland (Maine) die zich vooral laat inspireren door haar vele reizen. De afgelopen 15 jaar maakte ze een magische, muzikale tournee die bestond uit wonen, werken, zingen en reizen in 31 landen op 5 continenten. De unieke verhalen van mensen die ze ontmoet, worden tot leven gebracht door levendige, doordachte songteksten. Cotter's honingzoete sopraan mengt zich met melodieën die licht getint worden met rauwe emotie en bruisen van eerlijke, diepzinnige uitingen.

Caroline’s nieuwe album "Home on the River" (2018) is de opvolger van haar veelgeprezen album "Dreaming as I Do" (2015), dat op de Folk DJ-hitlijst de nummer 5 positie bereikte. De nieuwe songs gaan vooral over je thuis voelen, terwijl je op reis bent. “Ik heb wortels die diep gaan, die dieper groeien, naar mate ik meer mijn huis verlaat.” zingt ze in de titelsong.

Michael Howard is geboren en getogen in Anchorage (Alaska) en weet wat het is om te leven op de rand van beschaving. Te midden van de lange winteravonden en lange zomerdagen groeide hij als muzikant op in de punkscene rond Anchorage. Na diverse omzwervingen en reizen transformeerde hij tot de singer-songwriter die hij nu is. Hij bracht tot dusverre twee albums uit: 'Gasoline Dream' en 'The Martyr en the Magician'.

Samen brengen Caroline en Michael een mooie mix van moderne folk en Americana, vakkundig geschreven liedjes met inhoud, die ze met een opmerkelijke positiviteit over het voetlicht brengen. Voor wie meer wil weten of wil luisteren: 
http://www.carolinecotter.com/music.html    

https://www.mhowardmusic.com/music
 Foto's van het concert zijn hier te vinden.

 Caroline Cotter - Pollyanna

 Caroline Cotter - Peace Of Mind

Michael T. Howard - This Road Is Home