great music in a small room

Annemiek Goelema 

Annemiek Goelema uit Nieuwlande leerde pas op haar dertigste gitaarspelen. Het bleek dat ze er veel talent en gevoel voor had. Zingen, in en rond haar huis, dat deed ze haar hele leven al. Het duurde dan ook niet lang of ze stond in de finale van het “Drèents Liedtiesfestival” (2016), dat gehouden werd in het Atlas Theater in Emmen. 
Het autobiografische lied “Trots op mij” waarmee ze optrad, is een prachtige song, geschreven vanuit een triest achtergrondverhaal. Het gaat over iemand, die je eigenlijk niet zo goed hebt gekend, maar de gebeurtenissen rond die persoon, hebben je wel mede gevormd tot wie je bent.

Annemiek maakte het allemaal mee in haar eigen leven: Haar moeder werd ernstig ziek en werd opgenomen in een verzorgingstehuis. Annemiek was toen slechts twee jaar oud. Negen jaar later overleed haar moeder.

Ze heeft haar verhaal in het lied beschreven zonder hoogdravende woorden te gebruiken en zonder sentimenteel te worden. Juist in ongekunstelde bewoordingen, weet ze haar gevoelens en gedachten heel mooi en treffend neer te zetten. 

Op 28 februari 2017 trad ze, samen met gitarist Youri van der Meulen, op in de huiskamer van Grassland Sessions.
Annemiek Goelema - Trots Op Mij

Annemiek Goelema - Wash Me Mama

Annemiek Goelema - House Of The Rising Sun